Πέμπτη 7 Μαΐου 2015



Η θέση της ακμής στο σώμα μας, "μιλάει" για την υγεία μας!






Εάν έχετε την τάση να παρουσιάζετε ακμή σε ορισμένες περιοχές του σώματός σας, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι η ακμή επισημαίνει στο σώμα σας ορισμένες ασθένειες ή διαταραχές.

Το δέρμα σας προσπαθεί να «επικοινωνήσει» μαζί σας μέσω των εσωτερικών σας οργάνων και να σας πει πως πρέπει να αλλάξετε κάτι στον τρόπο ζωής σας.

Το σώμα σας είναι ουσιαστικά ένας χάρτης που πρέπει να διαβάσετε πάνω του τα «σημάδια». Διαφορετικές τοποθεσίες και διαφορετικές ζώνες αντιστοιχούν σε διάφορα προβλήματα.

Ζώνη 1: Ορμόνες

Η ακμή στο πηγούνι και το λαιμό, σημαίνει ότι έχετε προβλήματα με τα επινεφρίδια, αλλά η αιτία για την εμφάνισή τους μπορεί να είναι το σοβαρό άγχος και η υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης.

Ζώνες 2 και 3: Αγχος

Η ακμή στους ώμους είναι ένα σημάδι ότι είστε υπερφορτωμένοι και με μειωμένη ανοσία. Επιβραδύνετε λίγο, βρείτε ελεύθερο χρόνο για τον εαυτό σας και χαλαρώστε!

Ζώνη 4: Το πεπτικό σύστημα

Η ακμή στο στήθος είναι συνήθως ένα σημάδι ότι κάτι δεν πάει καλά με το πεπτικό σύστημα ή ότι υπερβάλλετε με ανθυγιεινά τρόφιμα. Αλλάξτε τη διατροφή σας και σύντομα η ακμή θα εξαφανιστεί.

Ζώνες 5 και 6: Επίπεδο βιταμινών

Αυτό είναι ένα σημάδι ότι το σώμα σας στερείται βιταμίνες. Προσπαθήστε να καταναλώσετε περισσότερα φρούτα και λαχανικά.

Ζώνη 7: Επίπεδο σακχάρου στο αίμα

Οταν η ακμή εμφανίζεται στο στομάχι, αυτό είναι συνήθως λόγω των υψηλών επιπέδων του σακχάρου στο αίμα. Εξαιρέστε από τη διατροφή σας το λευκό ψωμί, καταναλώστε περισσότερα φρέσκα λαχανικά και φρούτα και η ακμή θα φύγει σύντομα.

Ζώνη 8: Ατομική υγιεινή και ΣΜΝ

Οι κακές συνθήκες υγιεινής μπορεί να είναι η αιτία της ακμής σε αυτή τη ζώνη, αλλά είναι ακόμα χειρότερο αν εμφανίζονται λόγω κάποιου σεξουαλικώς μεταδιδόμενου νοσήματος, ειδικά αν υπάρχει φαγούρα. Θα πρέπει να επισκεφθείτε έναν γιατρό!

Ζώνες 9 και 10: Δερματικά προβλήματα ή αλλεργίες

Η ακμή στους μηρούς και πάνω στα πόδια είναι συνήθως μια αντίδραση σε καλλυντικά ή απορρυπαντικά. Η ακμή στο κάτω μέρος των ποδιών εμφανίζεται από το ξύρισμα ή την αποτρίχωση. Να είστε προσεκτικοί με τα προϊόντα που χρησιμοποιείτε.

Ζώνες 11 και 12: Νευρικό και πεπτικό σύστημα

Η ακμή σε αυτές τις περιοχές δείχνει ότι η διατροφή σας είναι πλούσια σε θερμίδες ή ότι δεν κοιμάστε αρκετά.

 Ζώνες 13 και 14: Προβλήματα με το πεπτικό σύστημα

Η ακμή στις ζώνες αυτές υποδηλώνει και πάλι προβλήματα με το πεπτικό σύστημα και ότι ενδεχομένως καταναλώνετε πολλές ανθυγιεινές τροφές.

Πηγή: medinova.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου